Skip to content

S.V. Talpa

HoofdSponsor Coe bbe

Het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) staat centraal in de transitie naar een biobased economy als kennispartner van veel bedrijven en organisaties.
Zij voeren toegepast onderzoek uit dat er toe doet, helpen bedrijven met hun biobased ambities en zorgen ervoor dat biobased een plekje krijgt in alle niveaus van onderwijs, zo ook het onderwijs wat aan de academie ALST wordt gedoceerd.

 

Het Centre of Expertise Biobased Economy is een samenwerkingsverband tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Centres of Expertise zijn door het ministerie van OCW ingesteld om het hoger onderwijs nadrukkelijker te koppelen aan regionaal economische speerpunten zoals bijvoorbeeld biobased economy. Het zijn actiegerichte samenwerkingsverbanden op verschillende expertisegebieden waarin bedrijven en onderwijsinstellingen, overheden en andere publieke organisaties samen innoveren, experimenteren en investeren. Samen richten zij zich op toekomstbestendig beroepsonderwijs en de doorvertaling naar de beroepspraktijk.

Door samen kennis te ontwikkelen en te verspreiden kunnen we de transitie naar een biobased economy waar maken!

 

CoE BBE heeft een aantal lectoraten, waaronder het lectoraat ‘biobased building blocks and products’.
Dit lectoraat werkt samen met studenten en onderzoekers aan innoverende biobased chemistry, waaronder ook in de minor biopolymeren.

 

Heeft CoE BBE jou interesse gewekt?
Dan kan je voor meer informatie op het logo klikken.